Diagnostiek

Bij het INIO doen wij neuropsychiatrische diagnostiek met IntegNeuro en neuro-imaging. Dit doen wij om de prognose en behandeling van geheugenstoornissen, AD(H)D en depressie te verbeteren.

IntegNeuro
Onderzoek met IntegNeuro™ houdt in dat u dertien gestandaardiseerde en eenvoudige testen doet. Dit onderzoek duurt ongeveer 60 minuten. Na het onderzoek worden de resultaten geanalyseerd en krijgt u een aparte afspraak waarin de resultaten met u worden besproken.

Neuro-imaging
Door middel van nieuwe software kunnen wij tegenwoordig op basis van een EEG ook afbeeldingen maken van uw hersenen. Neuro-imaging houdt in dat er functionele afbeeldingen gemaakt worden van uw hersenactiviteit. Dit doen wij met behulp van een EEG. Een EEG is een methode om verschillen in elektrische activiteit die in de hersenen ontstaan te meten. Daarmee kunnen wij ook een inschatting maken welke behandeling voor u het meest geschikt is.
Het maken van EEG is veilig, pijnloos en eenvoudig. U krijgt een cap met elektroden op uw hoofd en u neemt plaats achter een computer. Met deze elektroden meten wij de activiteit van uw hersenen. Indien u hier meer informatie over wilt kunt u via het contactformulier uw vraag aan ons doorgeven en zullen wij contact met u opnemen.

Onderzoek
Als praktijk doen wij onderzoek naar hoe deze beeldvormende diagnostiek nog verder verbetert kan worden. Voor meer informatie hierover kunt u hier klikken.