Neurofeedback

Deze behandeling is geschikt voor iedereen met aandachts- impulsiviteits-, concentratie- en slaapproblemen en kan vanaf 6 jaar worden ondergaan.

Bij een neurofeedback behandeling krijgt u elektrodes op uw hoofd die uw hersenactiviteit meten. Vervolgens neemt u plaats achter een beeldscherm waar u taken uitvoert waarop via de computer feedback gegeven wordt. Hierdoor vindt er een proces van conditionering plaats, waardoor er geleidelijk een vermindering van symptomen zal plaatsvinden.
Aandoeningen zoals ADHD, ADD en slaapproblemen kunnen op deze manier effectief worden behandeld zonder medicatie. We zullen u vragen om voorafgaand aan een behandeling met neurofeedback een EEG te laten maken. Gemiddeld zijn er 30 tot 40 sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen. Wij combineren neurofeedback altijd met cognitieve therapie.
Als u nog vragen heeft over de behandeling neurofeedback dan kunt u, uw vraag stellen via het contactformulier of in een eerste intakegesprek.

Let op: Wij starten vanaf september 2015 weer met nieuwe behandelingen neurofeedback. U kunt zich voor die tijd wel alvast aanmelden via het aanmeldformulier.

Klik hier voor een folder van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) met meer informatie over neurofeedback

Evidence based behandeling

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de behandeling van verschillende aandoeningen met neurofeedback. Neurofeedback ter behandeling van ADHD/ADD wordt al ruim 30 jaar zeer succesvol klinisch toegepast. Het is dan ook een evidence-based behandeling.